Dětský balet Praha

LETNÍ TANEČNÍ ŠKOLA S ANGLIČTINOU

pořádá

DĚTSKÝ BALET PRAHA 

1. TURNUS / 2.8. – 7.8. 2021 / Kombinace tance a angličtiny

———> určeno především pro starší členy DBP (1. – 5. skupina)

2. TURNUS / 9.8. – 14.8. 2021 / Kombinace tance a angličtiny

———> určeno především pro mladší členy DBP (přípravky – 2. skupina)

3. TURNUS / 16.8. – 21.8.2021 / Větší důraz na angličtinu

———> určeno především pro veřejnost, ale mohou se hlásit i děti z DBP (děti budou rozděleny podle věku na několik skupinek)

 

POZOR!!! V PŘÍPADĚ ZRUŠENÍ LETNÍ ŠKOLY Z DŮVODU OMEZENÍ COVID-19 VÁM KURZOVNÉ VRÁTÍME V PLNÉ VÝŠI, VČETNĚ ZÁLOHY!!!

MINULÝ ROK JSME SI LETNÍ ŠKOLU TANCE VŠICHNI PLNĚ UŽILI, ALE TENTO ROK TO MÁME JEŠTĚ O FOUS LEPŠÍ:)

Prosíme všechny naše členy a jejich rodiče o rychlou zpětnou vazbu – ideálně do 1.5. 2021. Prosíme všechny členy DBP o vyplnění dotazníku (účast / neúčast), abychom měli jistotu, že se informace dostala ke všem. Navíc potřebujeme vědět závazně počet zájemců a včasně potvrdit našim výjimečným pedagogům a hostům, zda si mají rezervovat čas pro naši letní školu. 

Odkaz na online dotazník naleznete na konci tohoto emailu, po přečtení všech důležitých informací.

DÁLE PROSÍME VŠECHNY RODIČE O PODPORU S ROZŠÍŘENÍM INFORMACÍ MEZI VAŠE PŘÁTELE. BUDEME RÁDI ZA DALŠÍ ZÁJEMCE O LTŠ I O ČLENSTVÍ V DBP (v případě zájmu o LTŠ můžete Vašim známým přeposlat tento email s informacemi a přihlašovacím linkem na konci). KORONAVIRUS VELMI ZKOMPLIKOVAL NAŠE PŮSOBENÍ A VELMI OMEZIL POČET NAŠICH ČLENŮ (NAVZDORY TOMU, ŽE V ZÁŘÍ 2020 MĚL NÁŠ SOUBOR ZCELA PLNOU KAPACITU).

————————————————————————————————–

MÍSTO KONÁNÍ:

LTŠ se uskuteční v tomto roce opět v naší hlavní budově, na adrese – Na Pěšinách 9/44, Praha 8 – Kobylisy. V areálu budovy máme k dispozici učebny a taneční sál. Za budovou máme vlastní krásnou zahrádku, kde budou děti trávit polední odpočinek a odpolední kolektivní hry s výukou angličtiny a herectvím, aby byly děti více venku. 

PESTRÝ ROZVRH:

PO-PÁ: 9:00 – 16:00

SO: 10:00 – 14:00 

KAŽDÝ DEN ČEKÁ DĚTI MNOHO TANCE A 2 HODINY ANGLIČTINY ZÁBAVNOU FORMOU S OVĚŘENÝM KVALITNÍM PEDAGOGEM S PATŘIČNÝM VZDĚLÁNÍM.

OBČERSTVENÍ: 

Oběd bude zajištěn formou jednotného menu. Složení jídelníčku je přizpůsobeno dětem. U standardních diet se připravuje jídlo z individuálních surovin bez jakéhokoliv příplatku (např. bezlepková dieta). Můžeme nechat připravit také vegetariánskou stravu. 

Upozorňujeme rodiče, že naše LTŠ nemůže být pojímána jen jako tábor. LTŠ je pořádána Dětským baletem Praha především jako profesionální taneční seminář. Proto prosíme rodiče o přípravu svačinek a pitíček do vlastních lahviček 🙂 V budově bude sice zajištěn pitný režim a k obědu vždy i dezert, ale výuka je celkem náročná a každé dítě má jiné návyky a potřeby, které nejlépe zohledníte Vy. Pravidelně se stává, že někdo něco nejí a my potřebujeme, aby děti měly dostatek energie:)

VÝLET:

Uprostřed týdne plánujeme jeden den uspořádat výlet, nejen pro odpočinek, ale též se nám jedná o hezký zážitek pro celou naši partu. 

SPANÍ VE SPACÁKU – PYŽAMOVÁ PÁRTY:

V prvním termínu LTŠ plánujeme na pátek grilování a přespání dětí u nás v budově DBP ve spacáku – akce je určena pouze starším dětem z 3. – 5. ročníku. 

 

PROGRAM LETNÍ ŠKOLY TANCE – VÝUKA A VOLNÝ ČAS:

Pro naši letošní LTŠ jsme zvolili téma: “JAK NA TANEC S ODETTOU” – představíme dětem nový projekt a naši novou vlastní pohádku:) Během LTŠ se začne navíc připravovat nová představení a snad i soutěžní choreografie. Úplně každý den bude plný tance – klasický balet, moderní tanec, jazz, charakterní tanec, lidový tanec, scénická praxe – nácvik choreografií, gymmnastika a herectví. K tomu všemu si ukážeme, jak se správně na divadelní představení připravit – jak se nalíčit v maskérně, učesat a děti se dozvědí mnoho dalších zajímavostí z divadelního prostředí tance a baletu:)

Nakonec máme pro děti připravené i foto překvapení:)

Od září chceme začít zapojovat do výuky mladších dětí naše nové pohádkové postavičky, se kterými se na LTŠ děti seznámí – Vendelínek, Amálka a Odettka. Navíc nabídneme rodičům naši novou aktivitu – ANGLIČTINU S TANEČKY – nový atraktivní způsob, jak se naučit anglicky bez námahy a zábavnou formou si osvojit nová slovíčka. Připravujeme novinku – vlastní inovativní výukový koncept, který má doplňovat a rozšiřovat výuku anglického jazyka u malých i starších dětí. Chceme pomoci dětem poznávat angličtinu skrze tanec, texty anglických písní, hry, příběhy a další aktivity.

Naše výuka ANGLIČTINY při letní taneční škole bude doplněna originálními učebními materiály!

 
HRY, SOUTĚŽE, RELAX A ZÁBAVA: 
Chceme především upevnit vztahy mezi dětmi celého souboru, propojit tedy malé a velké děti. Celé soustředění bude zakončeno oslavou:) Maximální kapacita každého týdne je 40 dětí rozdělených do menších skupin a soutěžních týmů. Děti budou celý týden soutěžit a plnit úkoly. Celý náš tým již pracuje na přípravě LTŠ, určitě se děti mohou těšit na naše nové nápady!!! 
 
PEDAGOGOVÉ – „Inspirativní setkání jsou v životě zásadní.“
TĚŠTE SE NA NEJLEPŠÍ UČITELE, KTERÉ DOBŘE ZNÁME, BAVÍ JE UČIT A PŘIPRAVIT DĚTEM SKVĚLÝ PROGRAM A VÝUKU ZÁBAVNOU FORMOU:)
 
TANEC:
– Nikola Márová (první sólistka Baletu ND v Praze)
– Michal Štípa (bývalý první sólista Baletu ND v Praze a šéf baletu MDO)
– Natália Kolva (bývalá sólistka Státní opery Praha, muzikálová tanečnice a choreografka, pedagog Pražské taneční konzervatoře se specializací na charakterní a lidový tanec)
– Lukáš Vilt (skvělý choreograf několika muzikálů a výborný tanečník)
– Pavla Harangová (muzikálová tanečnice a výjimečná choreografka divadla GOJA Music Hall, taneční pedagog vítězných soutěžních skupin)
– Tereza Němcová Petrášková (herečka a režisérka, se kterou děti pravidelně pracují na seminářích během celého roku)
– Možná se objeví ještě několik zajímavých hvězd tanečního nebe, ale to je zatím překvapením:)
– Veronika Zídková (umělecká vedoucí souboru) povede s dětmi přípravu (choreografii a režii) nového projektu a představení „JAK NA TANEC S ODETTKOU.“

ANGLIČTINA:

– Karolina Nováková (dlouholetý lektor angličtiny pro děti i dospělé, absolvent VŠ – obor anglistika a amerikanistika) 

– Kristýna Šíchová (dlouholetý pedagog pro mladší děti, SŠ a jazykové školy, příprava maturitních zkoušek pro CERMAT, recenze jazykových učebnic pro MŠMT)
– případně další kvalifikovaný pedagog dle potřeb LTŠ
 
Určitě všichni víte, že například soubor baletu Národního divadla v Praze je z větší části složen z cizinců. Proto jsou tréninky vedeny pouze v AJ s francouzskou terminologií. I my si tedy zkusíme propojit naši výuku tance s AJ. Určitě se však děti nemusí bát, že by něčemu nerozuměly:)

DŮLEŽITÉ POKYNY K ÚČASTI: 

CENA LTŠ S DBP: 

4.500,- Kč pro členy DBP 

4.900,- Kč pro ostatní účastníky 

ZÁLOHU 2.000,- je nutné UHRADIT do 10.5.2021 

ČÍSLO ÚČTU: 115 – 3890770237/0100

VARIABILNÍ SYMBOL: Prvních šest čísel z rodného čísla dítěte (to, co je před lomítkem) 

ZPRÁVA PRO PŘÍJEMCE: LTŠ 2021 ZÁLOHA + celé jméno dítěte 

V PŘÍPADĚ VĚTŠÍHO POČTU ZÁJEMCŮ MÁ PŘEDNOST DŘÍVĚJŠÍ DATUM SPLNĚNÍ VŠECH PODMÍNEK PŘIHLÁŠENÍ  (VYPLNĚNÁ PŘIHLÁŠKA + UHRAZENÁ ZÁLOHA).

ORGANIZÁTOR SI V PŘÍPADĚ NUTNOSTI (NEČEKANÉ OKOLNOSTI A UDÁLOSTI ZAPŘÍČINĚNÉ Z VYŠŠÍ MOCI) VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNU PROGRAMU, ROZVRHU A PEDAGOGŮ.  

PŘIHLÁŠENÍ JE ZÁVAZNÉ A ZÁLOHA JE NEVRATNÁ, ALE V PŘÍPADĚ ZRUŠENÍ LETNÍ ŠKOLY Z DŮVODU OMEZENÍ COVID-19 VÁM KURZOVNÉ VRÁTÍME V PLNÉ VÝŠI VČETNĚ ZÁLOHY!!!

PŘIHLAŠOVACÍ ONLINE DOTAZNÍK K LTŠ 2021 NALEZNETE ZDE